Keyword stuffing: 100% achterhaald

keep the panda happy

Keyword stuffing

Keyword stuffing was ooit een populaire techniek onder SEO’ers. Heel wat websites deden gretig aan keyword stuffing om toch maar te scoren voor bepaalde zoektermen.  Gelukkig boek je vandaag de dag maar weinig succes meer met keyword stuffing. Google oordeelde namelijk – en terecht – dat pagina’s met keyword stuffing geen waarde bieden aan de bezoeker en dat keyword stuffing in feite ‘black hat SEO’ is. Onder white hatters is keyword stuffing not done, maar dat betekent niet dat alle SEO’ers keyword stuffing hebben afgezworen. Het kan zijn dat het je nog iets oplevert, maar keyword stuffing is allerminst een wenselijke langetermijnstrategie.

Pijnlijk om te lezen, niet?

Zwart-witter kan niet

Ook Google houdt niet van keyword stuffing. Je bodycontent, title tags en metadata volproppen met zoekwoorden, is voor de zoekreus vreselijk doorzichtig en dus ten stelligste af te raden. Met ‘dunne’ en moeilijk leesbare content kom je er niet. Wat je wel moet doen? Content aanbieden die nuttig is voor de gebruiker en op een natuurlijke manier is gekruid met relevante keywords. Als je schrijft volgens de regels van SEO copywriting, worden je pagina’s organisch door Google opgepikt.

Google Panda 4.1Google Panda: het draait om de gebruiker

SEO draait om gebruiksvriendelijkheid. Het algoritme dat low quality content afstraft? Dat is Google Panda, dat black hatters sinds 2011 het leven zuur maakt. Het algoritme, dat in 2014 al aan versie 4.1 toe was, betekende de doodsteek voor agressieve keyword stuffing-strategieën door de nadruk te leggen op user-centrische factoren. De user experience, de kwaliteit van content, de laadtijd van je pagina’s … Duistere praktijken zoals keyword stuffing kegelen je onverbiddelijk uit de zoekresultaten.

SEO copywriting tips

Keyword stuffing is al net zo achterhaald als invisible text. Laat je dus niet vangen en lees er onze SEO copywriting tips op na. Die leren je schrijven voor gebruikers in plaats van voor zoekrobots. Let’s keep the Panda happy!

Hidden text voor SEO

Leave a Reply