SEO keywords vinden voor je website

De juiste SEO keywords.

Zij vormen de brug tussen een zoekopdracht in Google en je website.

SEO keywords vinden voor je website

De juiste keywords gebruiken op je website betekent het verschil tussen een geslaagde of een mislukte online aanwezigheid.  Je pagina’s bouwen op basis van relevante keywords die de juiste bezoekers aanspreken, is su-per-belangrijk! Nog te vaak zetten mensen in op te brede zoektermen die te vaag zijn voor hun business.

Welke tools je het best gebruikt om de juiste SEO keywords te vinden? Hieronder zetten we de belangrijkste op een rijtje.

De Google Keyword Planner

De Keyword Planner van zoekgigant Google wordt het vaakst gebruikt. In principe is deze tool bedoeld voor online adverteerders, maar het is ook een uitstekende indicator voor SEO’ers. Je kunt een of meerdere zoekwoorden opgeven, targetinginstellingen kiezen (land/taal) en dan ‘Ideeën opvragen’.

Default krijg je eerst advertentiegroepideeën. Voor zoekwoordideeën klik je het desbetreffende tabje aan. Je ziet het aantal maandelijkse zoekopdrachten, in welke mate het zoekvolume evolueerde in het afgelopen jaar, en hoeveel (betalende AdWords-)concurrentie elk zoekwoord heeft. Als de concurrentie laag is, is het zoekwoord waarschijnlijk eerder breed en niet voor iedereen relevant. Bij hoge concurrentie mag je uitgaan van een kwalitatief zoekwoord.

Übersuggest

Ook Übersuggest is een populaire tool voor zoekwoordonderzoek. Op basis van verschillende bronnen genereert het honderden zoekwoordmogelijkheden voor de zoekterm die jij opgeeft. Je kunt op elk zoekwoord klikken voor meer voorstellen. Gewoon een taal selecteren en Übersuggest doet de rest.

KeywordTool.io

Waarschijnlijk ken je Google Autocomplete wel. Deze functie van Google stelt populaire zoekopdrachten voor op basis van de woorden die je intikt.

SEO keywords vinden voor je website

De long tail zoekwoorden die Autocomplete oplevert, zijn van goudwaarde voor SEO. Het is natuurlijk nogal omslachtig om je zoekopdracht tot in het oneindige te herhalen. Daarom moet je zeker ook KeywordTool.io proberen. Hoe het werkt? Je kiest het gepaste Google-domein, selecteert een taal en voert je zoekwoord in.  Keyword Tool genereert dan honderden zoekwoorden.

Aan de slag!

Leave a Reply